Meditopics

Het merk Meditopics

Binnen de huidtherapie bestond de behoefte aan een productserie die wat betreft werkzaamheid, prijs, exclusiviteit en presentatie voldoet aan de door de huidtherapie gestelde eisen. Na intensieve samenwerking tussen huidtherapeuten, cosmetologen en dermatologen heeft dit geresulteerd in de ontwikkeling van de Meditopics productserie.

De serie is speciaal gemaakt voor verbetering van de problematische huid (acné), is hypo-allergeen en bevat indien mogelijk geen kleur- en geurstoffen. De serie bevat diverse verzorgende crèmes, huidreinigers, lotions, peelings, zonbeschermingsproducten en een masker.

Meditopics

Glycolzuurpeeling

Een glycolzuur behoort tot de alpha hydroxy acids (A.H.A.), die over buitengewone dermatologische eigenschappen beschikt. Glycolzuur is de kleinste molecule van alle AHA’s, waardoor het effectiever is dan alle andere zuren.

De glycolzuurpeeling maakt de huid dunner, waardoor de huid van binnenuit wordt hersteld. Het stimuleert de nieuwvorming van collageenvezels en verhoogd de spanning van het steunweefsel. De glycolzuur zorgt ervoor dat littekens verminderen en de poriën verfijnen. Toch hangt de doeltreffendheid vooral af van de herhaling van deze behandeling.

Wat is acne

Acne is een aandoening aan de huid, waarbij er ontstekingen van de talgklieren al of niet in combinatie met comedonen en littekens optreedt. De meeste acne komt voor in de pubertijd, maar ook kan je dit na de pubertijd nog krijgen. Acne wordt ook wel een problematische huid genoemd.

Wil je meer informatie over acne, klik dan hier.