Brow treatments

Threaden
Threaden ook wel bekend als epileren met touw, is overgewaaid vanuit de oosterse landen. Door middel van threaden worden alle haartjes door de draaiende beweging verwijderd, inclusief de donshaartjes. Hierdoor worden de meest strakke wenkbrauwen op een snelle manier gecreëerd. Het is een makkelijke en zeer effectieve oplossing om van ongewenste beharing af te komen. Op de rest van het gelaat kan deze techniek ook worden toegepast.


Waxen
De zachte filmwax van Italwax werkt doordat het de haren inkapselt. Het product wordt dun aangebracht door middel van een spatel. Vervolgens koelt de wax af op de haren, waardoor de wax ‘krimpt’. Wanneer de wax is afgekoeld kunnen we zonder het gebruik van een strip de wax verwijderen.
Wax werkt niet zoals hars als een soort pleister, maar plakt nauwelijks aan de huid. Zo wordt er minder aan de huid ‘getrokken’ waardoor de huid minder gevoelig aanvoelt na gebruik. De wax voelt wel plakkerig aan in warme toestand, maar zodra het afkoelt plakt de wax niet meer. Daardoor is er ook geen olie nodig om het product te verwijderen.


Tweezing
Bij tweezing ontharen we de wenkbrauw door middel van een pincet. Met een pincet verwijderen we alleen de haartjes die zijn achtergebleven na het threaden of waxen. Ook kunnen we door middel van een pincet nog net dat ‘ene’ haartje verwijderen waardoor de brow nog net iets strakker wordt.


Tinting regular
Refectocil is een wimper & wenkbrauwverf die alleen kleurt op de haren. Ooit kan het zijn dat de donkere kleuren licht in de huid trekken, maar dit verdwijnt na één keer reinigen van het gezicht.

Tinting intense (henna brows)
Glance is afkomstig uit Brazilië waar de lijn met henna producten tot 1 van de populairste salonbehandelingen hoort. Hennabrows is anders dan gewoon verven omdat niet alleen de haren maar ook de huid wordt geverfd. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en strakker. Het verschilt per persoon hoelang de henna blijft zitten op de huid. Dit is van veel factoren afhankelijk zoals huidtype en de juiste nazorg. In het algemeen blijft de henna ongeveer 2 weken zichtbaar op de huid en 5-6 weken op de wenkbrauwharen. In vergelijking met normale wenkbrauwverf blijft henna dus ook veel langer op de haren zitten.


Shaping
Door middel van het korter en in de juiste vorm knippen van de wenkbrauwhaartjes creëren we een strakkere brow. Met een wenkbrauw make-up vormen we de wenkbrauwen nog net wat strakker waardoor u met de perfecte brow de salon uit gaat.