Brow styling

Wat is Threaden

Threaden ook wel bekend als epileren met draad, is overgewaaid vanuit de oosterse landen. Door middel van threaden worden alle haartjes door de draaiende beweging verwijderd, inclusief de donshaartjes. Door middel van threaden worden de meest strakke wenkbrauwen op een snelle manier gecreëerd. Het is een makkelijke en zeer effectieve oplossing om van ongewenste beharing af te komen. Op de rest van het gelaat kan deze techniek ook worden toegepast.

Wat is Waxen

De zachte filmwax van Italwax werkt doordat het de haren inkapselt. Het product wordt dun aangebracht door middel van een spatel. Vervolgens koelt de wax af op de haren, waardoor de wax ‘krimpt’. Wanneer de wax is afgekoeld kunnen we zonder het gebruik van een strip de wax verwijderen.

Wax werkt niet zoals hars als een soort pleister, maar plakt nauwelijks aan de huid. Zo wordt er minder aan de huid ‘getrokken’ waardoor de huid minder gevoelig aanvoelt na gebruik. De wax voelt wel plakkerig aan in warme toestand, maar zodra het afkoelt plakt de wax niet meer. Daardoor is er geen olie nodig om het product te verwijderen.

Wat is Epileren / Tweezing

Bij epileren/tweezing ontharen we de wenkbrauw door middel van een pincet. We kunnen de gehele wenkbrauw via deze methode ontharen.

Na het waxen of het threaden van de wenkbrauwen verwijderen we met het pincet alleen de haartjes die zijn achtergebleven. Ook kunnen we door middel van een pincet nog net dat ‘ene’ haartje verwijderen waardoor de brow nog net iets strakker oogt.

Wat is Shapen

Door middel van het korter te knippen en in de juiste vorm te knippen van de wenkbrauwhaartjes creëren we een strakkere brow. Met een wenkbrauw make-up vormen we de wenkbrauwen nog net wat strakker en voller, waardoor u met de perfecte brow de salon uit gaat.

Wat is wenkbrauw verven Regular

Voor het verven van de wenkbrauwen op de regular manier maken we gebruik van het merk Refectocil. Refectocil is een wimper & wenkbrauwverf waarmee we alleen de haren verven, waardoor de wenkbrauw een mooi en natuurlijk effect krijgt.

We kunnen ervoor zorgen dat het lichtjes op de huid afgeeft zodat het meer oogt als een 3D effect. Maar dit verdwijnt al na één à twee dagen.

Wil je meer informatie over het merk Refectocil, klik dan hier.

Wat is wenkbrauwen verven intense / Henna Brows

Henna is een kleurstof gewonnen uit de Lawsonia inermis plant. Deze kleurstof wordt in veel landen gebruikt om het haar te kleuren in bruin, roodbruin en rood. Het wordt ook veel gebruikt om tijdelijke hand en lichaamstatoeages te laten zetten.

Voor het creëren van onze mooie Henna brows werken we graag met het merk Glance. Deze henna is afkomstig uit Brazilië, hier behoord de lijn van henna producten tot 1 van de populairste salonbehandelingen.

Het effect van henna is anders dan het effect van een ‘gewone’ wimper/wenkbrauwverf. Bij henna wordt ook de huid geverfd, dus niet alleen de haren. Hierdoor ogen de wenkbrauwen voller en strakker.

Mag henna aangebracht worden bij zwangerschap en oncologische patiënten

Omdat Glance henna geen toevoegingen van chemische stoffen heeft, kan het in principe gebruikt worden bij zwangere vrouwen en oncologische patiënten. Toch raden wij het af om in de eerste 3 maanden van de zwangerschap henna en andere verfsoorten te gebruiken. Oncologische patiënten adviseren wij om dit eerst te overleggen met hun arts. Het kan een mooie oplossing zijn voor cliënten die door een chemobehandeling hun haar verliezen.

Hoelang blijft henna zichtbaar op de huid en de haren

Het verschilt per persoon hoelang de henna blijft zitten op de huid. Dit is van veel factoren afhankelijk zoals huidtype en de juiste nazorg. In het algemeen blijft de henna ongeveer 1½ week zichtbaar op de huid en 4 weken op de wenkbrauwharen. In vergelijking met normale wenkbrauwverf blijft henna dus ook veel langer op de haren zitten.

Wil je meer informatie over het merk Glance, klik dan hier.


Wat is een Browlift / Browlamination

Brow lift ook wel Brow lamination genoemd is een procedure waarbij de wenkbrauwen in de gewenste vorm worden gestyld. Dit blijft 6 tot 8 weken zichtbaar.

Wil je meer informatie over de Browlift / Browlamination behandeling, klik dan hier.

Wat is Microblading / Microshading

Microblading en Microshading behoord onder de semi permanente make-up. Pigmenten worden in de huid gebracht waardoor er perfect gemodelleerde wenkbrauwen gecreëerd kunnen worden.

Wil je meer informatie over de Microblading / Microshading behandeling, klik dan hier.